IKN Netwerkdag ‘Ruimtelijke adaptatie in de praktijk’

9.30 uur                       Inloop & ontvangst

 

10.00 uur                    Dion Kok, bedenker van de Boomveer, a living climate machine

                                    De Boomveer is een oplossing die het mogelijk maakt om te vergroenen op plaatsen waar dit normaal gesproken niet kan. Bomen absorberen CO2 en zorgen voor verkoeling van de leefomgeving.

 

11.15 uur                    Fred Prins, directeur GEP & bestuurslid Waterschap WSHD.

                                    Bij klimaatsverandering denken we vaak eerst aan de vele lasten die het met zich mee kan brengen. Denk hierbij aan wateroverlast. Maar met regenwater kun je ook veel nuttige dingen doen. Fred vertelt over hun ervaringen met het gebruik van regenwater in de particuliere omgeving.

 

12.30 uur                     Lunchpauze

 

13.15 uur                    Nico Wissing, Groenpionier en oprichter van NL GreenLabel

Wanneer bij een gebiedsontwikkeling meer ruimte voor groen wordt ingepast, kunnen veel problemen worden voorkomen. Dat moeten we slim doen door bijvoorbeeld planten te kiezen die droogte aankunnen en hoogteverschillen aan te brengen om water op te vangen. Nico legt uit hoe al deze verschillende aspecten met elkaar samenhangen en waarom ze moeten worden meegenomen bij de inrichting van een gebied. Een integrale gebiedsaanpak is klimaatbestendig.

 

14.30 uur                    Wilrik Kok. Directeur Field Factors

Door regenwater op te slaan in de ondergrond komt het beschikbaar om aan de lokale vraag te voldoen, zelfs in droge perioden. Door gebruik van hoogwaardige, duurzame materialen en veel aandacht voor ruimtelijk ontwerp is het mogelijk om oplossingen ruimtelijk gezien goed in te passen. Wilrik en Dick Bakker van de gemeente Someren vertellen samen over de natuurgebaseerde oplossingen voor watermanagement  op locatie en hoe deze in de gemeente Someren zijn  toegepast.

 

15.15 uur                     Netwerken en bezoeken van bedrijven op de permanente beursvloer.

Locatie: InfraCampus Harderwijk (Bouw & Infrapark, Ceintuurbaan 2, 3847LG Harderwijk)
Datum: 13 december 2018
Bijlage: Bekijken